Skapa din egen framtid tillsammans med oss!

Med lång erfarenhet, individanpassat arbetssätt och ett stort nätverk av företag har vi på Handelsakademin alla förutsättningar att matcha dig som är arbetssökande med arbetsgivare. Vi hjälper dig och ger dig konkreta verktyg för att lyfta fram dina kompetenser samt utöka ditt nätverk.

Är du arbetssökande och behöver hjälp och stöttning att träffa din framtida arbetsgivare?

På uppdrag av Arbetsförmedlingen har Handelsakademin under många år erbjudit tjänsten Stöd- och Matchning. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa arbetssökande att komma ut på arbetsmarknaden och med goda resultat. Nu övergår vi till tjänsten Rusta & Matcha, där vårt mål är detsamma som ditt: att hitta ditt framtida arbete.

Våra handledare brinner för att hjälpa människor att komma vidare, och de ger dig de rätta verktygen och tillvägagångssätten för att lyckas. Vi utgår från ett individanpassat arbetssätt där vi kan möta och stärka varje deltagare utifrån sin egen unika situation. Vi ger dig individuell handledning med målet att ta dig ut i arbetslivet. Vi hjälper dig att lyfta fram dina styrkor så att du blir attraktiv på arbetsmarknaden.

Tillsammans arbetar vi med att söka jobb på olika sätt och att du är väl förberedd inför en anställningsintervju. Behöver du utbildning för att nå ditt mål vägleder också våra studie- och yrkesvägledare dig vidare. Handelsakademin har också lång erfarenhet av utbildning för både individer och företag vilket har gett oss ett stort nätverk av företag i flera olika branscher.

Vår verksamheten kännetecknas av tre ledord; omtanke, enkelhet och mod. Vår strävan är att göra skillnad, att förbättra livet för människor. Hos oss får du träffa handledare som brinner för att hjälpa människor och ett bemötande som präglas av respekt, empati och ärlighet.

Om du är inskriven på Arbetsförmedlingen kontakta gärna våra handledare på Rusta & Matcha, så får du veta mer om hur vi arbetar och hur vi kan hjälpa dig att hitta ditt framtida arbete.

Några av de saker som vi hjälper dig med:

  • Individuell handledning
  • Matchning mot intressanta företag
  • Stöd för att utöka ditt nätverk
  • Stöd i att förbättra dina ansökningshandlingar
  • Intervjuträning
  • Träning i att presentera dig själv för en arbetsgivare

Så här gör du!

Följ nedanstående steg. Om du har några frågor så kontakta någon av våra duktiga handledare!

1. Du måste vara inskriven hos Arbetsförmedlingen

För att kunna ta del av Rusta & Matcha måste du vara inskriven hos Arbetsförmedlingen. Om du inte är inskriven hos Arbetsförmedlingen måste du anmäla dig som arbetssökande på Arbetsförmedlingens hemsida.

2. Kontakta Arbetsförmedlingen

Berätta för Arbetsförmedlingen att du vill delta i Handelsakademins Rusta & Matcha. Arbetsförmedlaren bestämmer om du kan ta del av själva tjänsten Rusta & Matcha,  men det är du som bestämmer om du vill använda just Handelsakademins Rusta & Matcha.

3. Nu kan du börja Rusta & Matcha hos Handelsakademin

Efter att arbetsförmedlaren har godkänt din ansökan meddelar Arbetsförmedlingen Handelsakademin om att du vill använda vår Rusta & Matcha. Vi tar därefter kontakt med dig och bokar ett första möte för att göra en personlig plan som passar just dig. Sedan är vi igång för att skapa din egen framtid!

Kontakta oss

Gunnar Ekman

Handledare

Hitta till oss

Redegatan 1H, Västra Frölunda

“Min handledare är genuint engagerad och uppmärksammar mig som person. Jag är så tacksam över att ha fått möjligheten att få hjälp och på så vis komma vidare. Jag kan varmt rekommendera Handelsakademin för Stöd och Matchning."”

MalinTidigare sökande

“Jag har fått väldigt bra hjälp med att slipa på mitt CV och personliga brev. Jag har blivit mycket väl mottagen, fått bra coachning och känner att handledarna har kompetens och förmåga att hjälpa mig att söka jobb. Jag har nu fått sommarjobb och även behovsanställning på samma företag.”

ThomasTidigare sökande